dissabte, 3 de març del 2018

Tema 6: Maquinari TIC



Aquesta setmana hem treballat el maquinari, més conegut per la seua paraula en anglés, Hardware. Ens hem centrat sobretot en la pissarra digital, una de les eines més importants per a la educació moderna, perquè ens permet combinar l’ensenyança tradicional amb les noves tecnologies. 

En un vídeo que hem vist s’observava com una escola modernitzava el seu maquinari i comprava pissarres digitals per a les classes. No obstant, la professora de la classe, tot i tindre tants aparells tecnològics, utilitzava la mateixa metodologia, basada en la memòria.

En el vídeo pense que es volia fer veure això com una cosa no massa bona, però la veritat és que a mi em pareix fantàstic. Per què? Doncs perquè pots combinar les virtuts de la ensenyança tradicional amb les virtuts de la tecnologia. A més, els xiquets que tingueren algun problema visual ara podien mirar directament al seu ordinador, molt més a prop.

No crec que siga bo oblidar-se de la ensenyança tradicional, sinó que hi ha que intentar combinar-la amb la tecnologia.

A mi personalment m’agraden molt les pissarres digitals. Son molt útils quan treballes amb partitures, perquè no cal que els alumnes gasten tanta quantitat de papers. Es poden fer les correccions a la pissarra sobre la projecció. Jo he utilitzat sempre les projeccions sobre pissarra blanca, que fins a aquest tema no sabia que s’anomenaven pissarra digital.
  
També pense que és molt útil que els alumnes, sobretot si ja són majors (16 anys en endavant) porten el seu propi ordinador o tauleta a classe, al menys a les classes especialitzades de música per a les assignatures que requereixen una gran quantitat de partitures. D’aquesta manera no han de portar tant de pes i s’economitza en paper imprés.

Per tant, és molt important comptar amb aquestes eines en la educació moderna, del segle XXI, però tampoc hem d’oblidar que es pot ensenyar sense utilitzar cap eina i que aquestes son només això, un suport per a fer la educació més fluida. Són convenients, però no imprescindibles.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada